© kunstcollectief Vaals made by Susanne Anemüller 2015
Actueel volgende ledenvergadering: dinsdag 28 november 2017 19.30 uur Verenigingslokaal Beemderlaan volgende vergaderingen: 2018 9 januari 6 maart 8 mei 3 juli 4 september 6 november 19.1.2013 Kunstwandeling in den Gemeentegrot Valkenburg         Expositie in het Gemeentehuis in Valkenburg van 2-11-2012 tot 04-01-2013 exposeert het kunstcollectief Vaals in het Gemeentehuis in Valkenburg. Het Kunstcollectief Vaals exposeert de komende maanden in het Gemeentehuis van Valkenburg. In deze expositie worden diverse impressies van hedendaagse schilderkunst en metaalobjecten gecombineerd. Van abstract tot figuratief tot magisch realisme, materialen van metaal, olieverf, acryl tot aquarel, uitingen van uitbundige expressie tot ingetogen rust. Een van de kunstenaars, Hailey Le Hang Huynh, heeft in 2009 de 1e prijs gewonnen van het Straatschilder Kampioenschap van Valkenburg, zij is zeker geen onbekende in de regio. Ook worden er metalen kunst-objecten van Susanne Aneműller tentoongesteld. Verdere deelnemers zijn DNT-Art ; (Ute Steffens en Jozef Lemmens), Jo Wauben, Frans Janssen, Paul Kern, Witha Amkreutz, Finy Kohnen-Heijenrath en Louise Kloth. Het Kunstcollectief Vaals heeft tot doel het stimuleren van actieve kunstbeoefening en het tonen van kunst in de openbare ruimte. De tentoongestelde kunstwerken van diverse kunstenaars uit de euregio benadrukken dat kunst net zoals alles in de maatschappij aan verandering en ontwikkeling onderhevig is. Tijd en cultuur waarin we leven drukken een stempel op alles wat gecreëerd wordt, kunst is daar een duidelijk en inspirerend voorbeeld van. Met deze expositie willen wij kunst nog meer toegankelijk maken voor iedereen. Actief en/of passief in aanraking komen met kunst verrijkt en verdiept het bewustzijn van het leven, maak er gebruik van en geniet ervan. De expositie vindt plaats in het Gemeentehuis Valkenburg van 5 november 2012 t/m 4 januari 2013 tijdens de openingstijden (ma-vr. van 9-12.30 u en woensdag van 9–18 u). De officiële opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 16 november van 16.00 tot 18.00 uur  in het Gemeentehuis Valkenburg. U bent van harte welkom! Fotos van de opening op 16 november:        Expositie in het Grand Café - Restaurant “Het Mo’ment” in Lemiers Van september t/m oktober 2012 exposeren: DNT-Art (Josef Lemmens, Ute Steffens), Vanaf 2012 zijn de leden van het Kunstcollectief met een tenoonstelling in de expositieruimte van het nieuwe Grand Café “Het Mo’ment” vertegenwoordigd. Om de twee maanden wisselen de kunstenaars, Wij zijn blij in dit heel bijzondere gebouw onze werkstukken te laten zien. Een bezoek aan deze schitternde locatie, de tentoonstelling en het café is zeker de moeite waard. Op dit moment wxposeren er naast het kunstcollectief: Pien Paintings, Jan Waghemans en Wil Kroon. foto-impressies
archief 2013
KUNSTCOLLECTIEF VAALS
Interessante Expositie ,, KunstCollectief Vaals “ In het atelier van: Emma de Ruijter te Holset 68, Vaals lid van KunstCollectief Vaals Data: weekend  12, 13 en 14 juli, weekend  19, 20 en 21 juli weekend  26, 27 en 28 juli2013 afsluiting 28e juli om 15 uur   Open van 12.00 tot 18.00 uur. Vrije entree! Deelnemers aan deze expositie zijn: Witha Amkreutz: diverse werken in krijt, zand en acryl. DNT Art Josef Lemmens & Ute Steffens: Stijl Magisch realisme, in acryl. Frans Janssen  : Expressieve werken, in acryl. Paul Kern  : Magisch realistisch, in acryl. Finy Kohnen-Heijenrath: Realistische aquarellen. Elly Prevoo: Realistische werken in acryl en aquarel. Emma de Ruijter: Textiele creaties en pasteltekenen. Ben ter Kuile: Surealistische schilderingen Ibolya Horvath: Fotografie Jo Wauben: Magisch-Surrealisme en Futuristische werken in acryl. Alles bij elkaar een select gezelschap aan kunstenaars in uiteenlopende disciplines. Gezien de diversiteit van het aangeboden werk, zeker de moeite waard om tijdens de kunst maand Juli in het weekend het prachtige Holset te bezoeken.    
Vorschaubild klicken zum Vergrößern
In het atelier van Emma de Ruijter was het een gezellige drukte geworden. Een aanzienlijk aantal personen hadden zich verzameld om de afsluitwoorden van zowel Jo Wauben alsook wethouder Vroemen, bij te wonen. Voorzitter Jo Wauben liet alle leden de  revue passeren. Hij gaf uitleg erover hoe de leden van het KunstCollectief tot hun uiteindelijke passie en liefde voor de kunst tot de door de hun geschapen creaties waren gekomen. Wethouder Vroemen lichtte verder toe dat het KunstCollectief blij kon zijn met de mooi gelegen locatie in Holset. Uit zijn woorden kwam onmiskenbaar naar voren dat voor hem kunst met een grote “K” geschreven kan worden. om daar de werken voor iedereen toegankelijk te maken. “Al met al een geslaagde expositie”, aldus de organisatie Deelnemers aan deze expositie waren: Witha Amkreutz / diverse werken in krijt, zand en acryl. DNT Art Josef Lemmens & Ute Steffens / Stijl Magisch realisme in acryl. Ibolya Horvath / Fotografie Frans Janssen / Expressieve werken in acryl. Paul Kern / Magisch-Realistisch in acryl. Ben ter Kuile / Surrealistische werken in acryl. Finy Kohnen-Heijenrath / Realistische aquarellen. Elly Prevoo / Realistische werken in acryl en aquarel. Emma de Ruijter / Textiele creaties en pasteltekenen. Jo Wauben / Magisch-Surrealisme en Futuristische werken in acryl.  
Afsluiting expositie KunstCollectief Vaals 28 juli 2013